MITÄ HOIDOSSA TAPAHTUU?

Ennen hoitojen aloittamista kartoitetaan asiakkaan vaivat ja toiveet hoidon suuntaamiseksi. Sen jälkeen jokainen hoitokerta toteutetaan yksilöllisesti, asiakkaan sen hetkisen voinnin ja olotilan mukaan.

Hoidettavalla voi olla päällään ohut vaatekerta – verkkarit/legginsit, t-paita ja sukat. Hoito tehdään sormilla painaen ja pyörittäen, sopivaa painantaa käyttäen – hoito saa tuntua, mutta ei sattua ja siksi hoitopaino on aina yksilöllistä. Hoidettavan on hyvä kertoa, jos jokin kohta tuntuu aristavammalta, koska siitä hoitaja saattaa saada viitettä, mihin hoitoa kannattaa kohdistaa.

Hermoratahieronnassa hoidetaan aina koko keho. Ensin hoidettava on selällään, jolloin käsitellään pää, vasen käsi ja sormet, vasen jalka, jalkaterä ja varpaat, sitten sama oikealle puolelle. Sen jälkeen hoidettava kääntyy vatsalleen ja hoidetaan selän vasen puoli, oikea jalka ja jalkaterä, selän oikeapuoli, vasen jalka ja jalkaterä.

Aluksi hoito saattaa aiheuttaa, varsinkin kroonisia sairauksia potevilla (esim. reuma), ikäviä oireita ja tuntemuksia, koska elimistöstä poistuu suuri määrä kuona-aineita. Tällöin puhutaan paranemiskriiseistä tai hoitopöytäkriiseistä, joita voivat olla esim. päänsärky, ihottuma, erilaiset kivut ja säryt, uneliaisuus, lisääntynyt liman eritys ja jopa kuume. Hoitojen jatkuessa oireet yleensä muutaman viikon jälkeen loppuvat eikä kaikille tule oireita lainkaan.

Runsas nesteytys hoidon jälkeen auttaa kehoa poistamaan kuona-aineet nopeammin.